Stire 26 Ianuarie 2021 webinar FAIR

Webinar - FAIR services & infrastructure

Pentru a atinge întregul potențial al unui ecosistem FAIR în care rezultatele cercetării pot fi ușor partajate și reutilizate în mod optim, trebuie să privim dincolo de ”FAIRification”-ul datelor și a altor obiecte digitale - și, de asemenea, să luăm în considerare infrastructura și serviciile care acționează asupra acelor obiecte. Furnizorii de servicii de date au nevoie de îndrumări și direcții cu privire la modul în care serviciile lor pot fi „FAIR” și pot conduce către o interacțiune optimă între obiectele și serviciile digitale FAIR. Pentru a oferi astfel de îndrumări, FAIRsFAIR dezvoltă un cadru de evaluare pentru proprietarii de servicii: un cadru care poate fi utilizat acolo unde este necesară schimbarea, împreună cu recomandări practice pentru îmbunătățiri incrementale. 

Prima versiune a acestui cadru de evaluare va fi prezentat în cadrul webinarului ”FAIR services & infrastructure: Proposing an assessment framework for FAIR-enabling data services” ce va avea loc online în data de 29 Ianuarie 2021.

Formularul de înregistrare și informații suplimentare pot fi accesate aici.
Mai multe detalii
Știri asociate:
04 Oct 2021

RDA European office opens 2 vacancies

Research Data Alliance – RDA este o inițiativă globală non-profit, fondată în 2013. În aprilie 2020, a fo...

27 Sep 2021

Webinar - Supporting Interdisciplinary Sample Data Discovery, Integration, and Reuse

Evenimentul ESIP / RDA Physical Samples programat în 7 octombrie 2021 va explora abordările actuale și planificate pentru a sp...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5135, O: 160]