MLW 2   Banner lat 2

Prelungire înregistrare workshop Internațional: The role of micro-credentials in a European joint learning landscape

Universitatea din București și UEFISCDI organizează workshop-ul internațional „The role of micro-credentials in a European joint learning landscape”. Evenimentul își propune să aducă laolaltă experți, cercetători, cadre didactice și decidenți implicați asupra procesului de dezvoltare a programelor comune de studii în spațiul academic românesc și internațional în relație cu evoluția micro-certificărilor și cu noua filosofie de construcție a curriculumului academic.
 
Evenimentul va avea loc în data de 30 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Rectoratul Universității din București (Șos. Panduri, nr. 90, 050663 București). 

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Invitatul principal este Yann-Maël Bideau (Comisia Europeană), coordonator al proiectului pilot al Comisiei Europene pentru dezvoltarea Diplomelor Europene, expert în demersurile de construcție a unei abordări europene privind micro-certificările. De asemenea, în cadrul mesei rotunde pe tema programelor comune de studii în context național și internațional, vor avea intervenții reprezentanți din partea Ministerului Educației, Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Autorității Naționale pentru Calificări (ANC), Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU). Sesiunile de discuții aplicative și dezbateri vor fi facilitate de experți din cadrul Universității din București, Universității de Vest din Timișoara și UEFISCDI, cu experiență în temele propuse pentru cele două sesiuni în paralel din cadrul evenimentului.

 
Participarea este deschisă experților, reprezentanților instituțiilor publice și ai organizațiilor nonguvernamentale, cadrelor didactice, cercetătorilor, studenților și altor persoane interesate de subiectul propus. Înscrierea la workshop se realizează prin intermediul formularului dedicat. Perioada de înregistrare a fost prelungită până la data de 24 martie 2023.

 
Workshop-ul face parte din activitățile organizate în cadrul proiectului internațional „New building blocks of the Bologna Process: fundamental values (NewFAV)”, coordonat de către UEFISCDI, implementat în cooperare cu Ministerul Norvegian al Educației și Cercetării, prin finanțare din partea Comisiei Europene, având ca susținători Asociația Europeană a Universităților (EUA), Uniunea Europeană a Studenților (ESU), Rețeaua Universităților din Capitalele Europei (UNICA), Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) și Universitatea din București.

Informații suplimentare cu privire la eveniment, precum și alte detalii, pot fi solicitate la următoarea adresă de email: cristina.fit@uefiscdi.ro
Mai multe detalii
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3033, O: 133]