În perioada 17-19 octombrie 2018, in cadrul proiectului InnoHPC, s-a desfășurat, la Sofia, în Bulgaria, cea de-a patra întâlnire a comitetului director. De asemenea, membrii consorțiului au participat la cea de-a șaptea ediție a Forumului Strategiei UE pentru regiunea Dunării.
În prima zi, partenerii proiectului InnoHPC au analizat stadiul activităților proiectului, bucurându-se de prezența și de sprijinul Secretariatului Comun și Autorității de Management (JS/MA). În prezent, activitatea proiectului este orientată spre Apelul pentru IMM-urile din sectoarele automotive și electronică interesate de identificarea de soluții posibile pentru probleme practice utilizând calculul de înaltă performanță (HPC), disponibil aici. În aceeași zi a întâlnirii, membrii consortiului InnoHPC au participat la „Pole 1 Capitalisation Workshop in cooperation with Priority Area 8”, în cadrul căreia au fost prezentate cele 11 proiecte din cadrul Polului tematic 1 „Innovative ecosystem for SMEs” al Strategiei de Capitalizare a Programului Transnațional Dunării, activitatea fiind organizată în jurul a patru grupuri tematice, după cum urmează: Agricultură și păduri; Bioenergie, biocombustibil, managementul deșeurilor și sănătate; IT, electronică și proprietate intelectuală; Crowdfunding, Acceleratoare și Acces la finanțare pentru IMM-uri și startup-uri”.
Următoarele două zile au fost dedicate participării partenerilor InnoHPC la lucrările Forumului Strategiei UE pentru regiunea Dunării, organizat la Palatul Național al Culturii din Sofia de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice din Bulgaria. În cadrul evenimentului, delegați ai UE și reprezentanți ai autorităților publice din statele dunărene, alături de actori din mediul privat și de cercetare cu experiență în dezvoltarea proiectelor regionale au dezbătut viitoarele politici și acțiunile necesare pentru o mai bună aplicare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării și au prezentat prioritățile celui de-al treilea apel de proiecte al Programului Transnațional Dunărea.
Schimbul de experiențe între parteneri va continua în luna martie 2019, la Ostrava, în Cehia, cu ocazia celei de-a cincea întâlnire a comitetului director și întâlnirii de lucru a consorțiului.
Mai multe informații pot fi obținute pe pagina web a proiectului:
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc
Persoane de contact UEFISCDI:Raluca Coșcodaru (Săftescu)
raluca.coscodaru@uefiscdi.ro Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro