thumb 29016 approved project gallery large

InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop

În data de 19 aprilie 2019, a avut loc evenimentul InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop. 

Evenimentul a fost organizat de către UEFISCDI în cadrul proiectului InnoHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region, finanţat din Programul transnațional Dunărea. 

Evenimentul s-a concentrat pe ingredientele necesare pentru integrarea soluțiilor de calcul de înaltă performanță (HPC) în activitatea IMM-urilor din domeniile automotive și electronică situate în regiunea Dunării. În cadrul evenimentului, companiile participante, parte din programul pilot InnoHPC, au avut oportunitatea de a discuta cu mentori despre cum pot elabora proiecte, prin care să răspundă provocărilor cu care se confruntă, utilizând HPC. 

Workshop-ul face parte din programul pilot InnoHPC prin care un număr de 12 IMM-uri (6 din domeniul automotive și 6 din industria electronică) din regiunea Dunării, participă la testarea Laboratorului InnoHPC (o nouă rețea de furnizori HPC și organizații suport pentru dezvoltarea de afaceri și inovare din regiunea Dunării) și învață despre beneficiile calculului de înaltă performanță pentru dezvoltarea afacerilor lor. 

Mai multe informaţii găsiţi în pagina web a proiectului: www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc


Persoana de contact UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Jun 2019

Participarea echipei UEFISCDI la Conferința de închidere a proiectului InnoHPC

In data de 24 iunie 2019 a avut loc, la Timișoara, conferința de închidere a proiectului INNOHPC - High-performance Computing for ...

25 Mar 2019

Participarea echipei UEFISCDI la cel de-al cincilea Steering Committee al proiectului InnoHPC

În perioada 21-22 martie 2019 a avut loc, la Ostrava, Cehia, cea de-a cincea reuniune a Comitetului de coordonare (Stee...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2133, O: 133]