Untitled

Participarea echipei UEFISCDI la Conferința de închidere a proiectului InnoHPC

In data de 24 iunie 2019 a avut loc, la Timișoara, conferința de închidere a proiectului INNOHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region, finanţat din Programul Transnațional Dunărea.

Conferința a adus împreună reprezentanți ai mediului academic și de cercetare, antreprenori, autorități publice și instituții care oferă suport pentru inovare, din regiunea Dunării, pentru a dezbate modalitățile prin care calculul de înaltă performanță (HPC) poate contribui la dinamica ecosistemului european de inovare. 

Evenimentul a oferit ocazia de a interacționa cu experți în domeniul calcului de înaltă performanță și de a lua parte la dialogul privind dezvoltarea digitală în țările partenere, cooperarea putând fi continuată ulterior în cadrul platformei InnoHPC Lab - o nouă rețea de furnizori HPC, organizații suport pentru dezvoltarea de afaceri și inovare și companii din regiunea Dunării.

Programul conferinței a adus în discuție studii de caz privind bune practici în colaborarea dintre furnizorii de HPC și IMM-uri, lansarea unui volum de articole privind calculul de înaltă performanță și inovarea în regiunea Dunării, modalități de capitalizare a HPC în industriile automotive și electronică și dezbateri privind sustenabilitatea rezultatelor InnoHPC în contextul Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Volumul de articole, intitulat „Go with the flow: High Performance Computing and Innovations in the Danube Region”, adună rezultatele activităților derulate în cadrul proiectului, oferind o viziune de ansamblu asupra HPC la nivel regional și analize punctuale pentru fiecare țară dunăreană.

În calitate de partener în proiectul InnoHPC, echipa UEFISCDI a co-organizat și a participat activ la conferință, fiind parte semnatară a Memorandumului privind cooperarea între parteneri după finalizarea proiectului.

Mai multe informaţii găsiţi în pagina web a proiectului: www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc


 

Persoana de contact UEFISCDI:
Elena Simion
E-mail: elena.simion@uefiscdi.ro

Mai multe detalii
Știri asociate:
23 Apr 2019

InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop

În data de 19 aprilie 2019, a avut loc evenimentul InnoHPC – High-performance computing for effect...

25 Mar 2019

Participarea echipei UEFISCDI la cel de-al cincilea Steering Committee al proiectului InnoHPC

În perioada 21-22 martie 2019 a avut loc, la Ostrava, Cehia, cea de-a cincea reuniune a Comitetului de coordonare (Stee...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2098, O: 133]