COST Action Positive Energy Districts European Network

Nume proiect: COST Action Positive Energy Districts European Network (CA19126)
Acronim proiect: PED-EU-NET
Coordonator: Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE, Germania
Perioada de implementare: 10.09.2020 – 09.09.2024

Europa își propune să fie un model global în tranziția energetică. A realizat progrese semnificative în realizarea inovațiilor la nivel de clădiri, acum intensifică eforturile către transformarea la nivel de oraș prin promovarea noului concept „Positive Energy Districts” (PED). Planul strategic al Uniunii Europene pentru tehnologia energetică (SET-Plan) a stabilit o viziune pentru crearea a 100 PED în Europa până în 2025. Conceptul PED este în curs de dezvoltare, iar cunoștințele și abilitățile necesare pentru planificare și proiectare, implementare și monitorizare, precum și replicarea și integrarea PED-urilor sunt încă în fază incipientă. Provocarea este reprezentată de conectarea mai multor sectoare și domenii, astfel soluțiile PED pot fi găsite doar prin inovație colectivă.
Această acțiune COST va conduce la implementarea PED-urilor prin armonizarea schimbului de experiență și cunoaștere privind PED-urile între diferiți actori, domenii și sectoare, la nivel național și european. Acțiunea COST va contribui la crearea un ecosistem de inovare PED pentru a facilita schimbul deschis de cunoștințe, schimbul de idei, punerea în comun a resurselor, experimentarea de noi metode și co-crearea de soluții noi în toată Europa. În plus, această acțiune COST va sprijini dezvoltarea și creșterea capacităților noii generații de profesioniști PED, tinerilor cercetători, precum și practicienilor cu experiență. Aceasta va mobiliza actorii relevanți din întreaga Europă pentru a contribui în mod colectiv la atingerea obiectivelor climatice pe termen lung.

Instituție coordonatoare Romania: Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI)
Parteneri la nivel naționalMunicipiul Alba IuliaCluster PRO-nZEB

Puteți accesa mai multe informații pe pagina web a proiectului.
Persoane de contact:
ElSimion 90
Elena Simion
Expert
Telefon:
+40 21 307 19 93
Fax:
+40 21 311 59 92
elena.simion@uefiscdi.ro
Știri asociate:
29 Mar 2022

Open Call for Short-Term Scientific Missions (STSMs)

Despre Acțiunea COST Positive Energy Districts European NetworkObi...

24 Nov 2020

Open Call: Short-Term Scientific Missions (STSMs)

Despre Acțiunea COST Positive Energy Districts European NetworkObiectivul principal al acțiunii este de a dezvolta concep...

https://uefiscdi.gov.ro/cost-action-ca19126-positive-energy-districts-european-network-ped-eu-net
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2724, O: 145]