Primul apel de proiecte al
Driving Urban Transitions Cofund Partnership, derulat în cadrul Horizon Europe, urmărește să identifice cele mai bune proiecte transnaționale de cercetare și/sau inovare care abordează provocările urbane pentru a sprijini orașele în tranziția lor către o economie durabilă. Provocările sunt grupate în trei direcții (urban transition pathways):
Positive Energy Districts (PED), the
15-Minute City (15mC) and
Circular Urban Economies (CUE).
Proiectele selectate în cadrul acestui apel vor fi finanțate direct de agențiile naționale/regionale de finanțare din următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Regatul Unit.
Fiecare propunere trebuie să implice
cel puțin trei parteneri din trei țări din această listă, eligibili pentru finanțare de către agenția națională/regională de finanțare. Valoarea adăugată a colaborării transnaționale trebuie evidențiată în mod clar.
Apelul este deschis unei game largi de discipline științifice și salută abordări interdisciplinare. Intenționează să sprijine o gamă largă de activități, de la cercetare la inovare și implementare. De asemenea, solicită implicarea explicită a stakeholderilor (companii, autorități publice, ONG-uri etc.) în proiecte și accentuarea nevoilor utilizatorilor finali în identificarea obiectivelor proiectului.
DUT Call 2022, cu un buget de aproape 90 mil. EUR, este co-finanțat de Comisia Europeană, în cadrul schemei de parteneriat Horizon Europe. Apelul face parte și din inițiativa MICall 2022, contribuind la
Misiunea pentru tranziție urbană a Mission Innovation.