Driving Urban Transitions Partnership (DUT)

Driving Urban Transitions to a Sustainable Future 
Acronim: DUT
Finanțator: Comisia Europeană, Horizon Europe
Coordonator: BMK, Austria
Perioada implementare: 01.01.2022 - 31.12.2028

Driving Urban Transitions Cofund Partnership, derulat în cadrul Horizon Europe, urmărește să identifice cele mai bune proiecte transnaționale de cercetare și/sau inovare care abordează provocările urbane pentru a sprijini orașele în tranziția lor către neutralitatea climatică. Provocările sunt grupate în trei direcții (urban transition pathways): Positive Energy Districts (PED), the 15-Minute City (15mC) and Circular Urban Economies (CUE).

Proiectele selectate în cadrul acestor apeluri vor fi finanțate direct de agențiile naționale/regionale de finanțare din țările care participă: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Korea, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia.

Fiecare propunere trebuie să implice cel puțin trei parteneri din trei țări din această listă, eligibili pentru finanțare de către agenția națională/regională de finanțare. Valoarea adăugată a colaborării transnaționale trebuie evidențiată în mod clar.

Apelul este deschis unei game largi de discipline științifice și salută abordări interdisciplinare. Intenționează să sprijine o gamă largă de activități, de la cercetare la inovare și implementare. De asemenea, solicită implicarea explicită a stakeholderilor (companii, autorități urbane publice, ONG-uri etc.) în proiecte și accentuarea nevoilor utilizatorilor finali în identificarea obiectivelor proiectului.

DUT Call 2023, cu un buget de aproape 80 mil. EUR, este co-finanțat de Comisia Europeană, în cadrul schemei de parteneriat Horizon Europe. Apelul face parte și din inițiativa Mission Innovation (MI). 
1.500.000
EUR
Fonduri alocate Ro
0
Proiecte depuse Ro
0
Proiecte finanţate Ro
Informațiile complete despre apel sunt disponibile aici:https://dutpartnership.eu/funding-opportunities/dut_call_2023/.

Platforma de depunere: UDiManager - uefiscdi-direct.ro

Platforma de matchmaking DUT 2023: https://dut-call-2023.b2match.io/


Deschiderea apelului: 1 septembrie 2023

Info Day #1 – info session (online): 12 septembrie 2023 

Info day #2 – project pitches (online)

Termenul limită de depunere a pre-propunerilor: 21 noiembrie 2023, 13:00 CET

Invitație depunere propuneri complete: martie 2024

Termenul limită de depunere a propunerilor complete: 30 aprilie 2024, 13:00 CET

Rezultate evaluare: iulie 2024

Data estimate începere proiecte: septembrie 2024 – ianuarie 2025

Data estimată pentru întâlnirea de lansare a proiectelor: 2025

Platforma de matchmaking DUT 2023: https://dut-call-2023.b2match.io/.

Platforma de depunere - UDiManager: https://uefiscdi-direct.ro/.
Informațiile complete despre apel sunt disponibile aici:https://dutpartnership.eu/funding-opportunities/dut_call_2023/.

Pentru întrebări specifice legate de bugetul, criteriile și regulile organizației de finanțare, vă rugăm să consultați regulile naționale disponibile aici. Informațiile vor fi actualizate odată cu publicarea noului pachet național de informații. 
Proiectele selectate în cadrul apelului DUT 2023 vor fi finanțate direct de agențiile naționale/regionale de finanțare din următoarele țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Korea, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia.

Apelul are o depunere in două etape: schița de proiect (pre-proposal) și propunere completă (full proposal). Invitația de a depune propunerea completă se face în urma evaluării transnaționale, cu experți independenți.

Fiecare propunere trebuie să implice cel puțin trei parteneri din trei țări din această listă, eligibili pentru finanțare de către agenția națională/regională de finanțare, dintre care minimum două organizații din Europa. Valoarea adăugată a colaborării transnaționale trebuie evidențiată în mod clar.

Apelul este deschis unei game largi de discipline științifice și salută abordări interdisciplinare. Intenționează să sprijine o gamă largă de activități, de la cercetare la inovare și implementare. De asemenea, solicită implicarea explicită a stakeholderilor (companii, autorități publice, ONG-uri etc.) în proiecte și accentuarea nevoilor utilizatorilor finali în identificarea obiectivelor proiectului.

Pentru fiecare transition pathway (TP) sunt definite mai multe tematici. Contextul, problemele și oportunitățile care definesc fiecare tematică sunt prezentate mai întâi în termeni care urmăresc să inspire idei de cercetare și inovare, împreună cu exemple de rezultate și rezultate așteptate care pot fi adresate fie printr-o abordare orientată către cercetare (research-oriented approach), fie prin intermediul abordării orientate către inovare (innovation-oriented approach).
DUT Transition Pathways:

Positive Energy Districts Pathway (PED)
PED topic 1: Energy Resilience and Energy Poverty
PED topic 2: Urban Regeneration and Refurbishment
PED topic 3: Enabling Systems for Local Energy Transitions: Collaboration and Sustainable Investment

15-minutes City Pathway (15mC)
15mC topic 1: Integrated Policies and Evidence to Reduce Car-dependency
15mC topic 2: Mobility and Planning Policies for Proximity-oriented Developments
15mC topic 3: Empower People for Urban Mobility Transitions

Circular Urban Economies Pathway (CUE)
CUE topic 1: The Built Environment as a Resource Base
CUE topic 2: Knowledge and optimisation of resources flows between urban and rural areas
CUE topic 3: Planning and Designing urban areas with Nature: Towards a Regenerative Urbanism.
Apelul DUT Call 2023 va finanța proiecte transnaționale de cercetare și invoare direct prin agențiile naționale/regionale din țările participante: Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Korea, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia. Acestora li se adaugă cofinanțare de la Comisia Europeană.

Lista partenerilor apelului și condițiile de finanțare sunt disponibile pe pagina apelului DUT 2023.
Persoane de contact:
ElSimion 90
Elena Simion
Expert
Telefon:
+40 21 307 19 93
Fax:
+40 21 311 59 92
elena.simion@uefiscdi.ro
Știri asociate:
02 May 2023

Urban Doers Grant

Sunteți un inovator social, un grup de acțiune locală sau o inițiativă de cartier cu un proiect inovator care ar putea îmbunătăți zonele urbane? Doriți ca proiectul dvs. să prindă cont...

https://uefiscdi.gov.ro/driving-urban-transitions-partnership-dut
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2095, O: 209]