news big evenimente

Workshop de descoperire antreprenorială "AGRIFOOD"

UEFISCDI a organizat workshop-ul de descoperire antreprenoriala „AGRIFOOD”, miercuri, 25 aprilie 2018, la hotel Belvedere, Brăila.

Actori din mediul de afaceri, academic și din administrația publică din regiunea Sud-Est au identificat, printr-o procedură participativă și iterativă, nișe de piață în domeniul Agroalimentar, care au o dinamică (europeană) promițătoare, pentru care există premise bune de start în regiune și un ecosistem de actori real interesați.

În esență, miza workshop-ului de descoperire antreprenorială în domeniul Agroalimentar a însemnat completarea acestei aspirații: “În 10 ani, regiunea Sud-Est va fi în topul furnizorilor europeni de…”

Printre aspirațiile propuse de participanți :
  • furnizarea de pește (sturion) cu valoare economică ridicată produs în sisteme intensive;
  • valorificarea deșeurilor agricole în obținerea unor materiale compozite cu aplicații diverse (ex. ambalaje biodegradabile, biofertilizatori, ghivece pentru răsaduri de plante etc);
  • furnizarea de orez pe piața europeană;
  • export de produse alimentare ecologice, utilizând tehnologii de tip blockchain/big data/IoT în sisteme de certificare avansate.
Evenimentul face parte din proiectul „Dezvoltarea Capacităţii Administrative a Ministerului Cercetării şi Inovării de implementare a unor acţiuni stabilite în Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare Tehnologică şi Inovare 2014-2020” – SIPOCA 27, în cadrul căruia UEFISCDI implementeaza acţiunile asumate de România faţă de Comisia Europeană, referitoare la actualizarea Strategiei de Specializare Inteligentă.

Versiune anunţ invitaţie PDF

Evenimentul în imagini:

 
Mai multe detalii
Știri asociate:
04 Jul 2019

Conferința de închidere proiect SIPOCA 27

Conferința de închidere a proiectului “Dezvoltarea capacității administrative a MCI de implementare a unor acțiuni stabilite în S...

19 Mar 2019

Workshop de elaborare a foii de parcurs asociate specializării inteligente în domeniul sănatate - proiect SIPOCA27

UEFISCDI organizează workshop-ul de elaborare a foii de parcurs asociate specializării intelig...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4412, O: 466]