news euraxess

Career development for PhDs in Europe: how to make the transition from academia to industry easier

În perioada 22-23 februarie 2018 s-a desfășurat, la Paris, întâlnirea de lucru Career development for PhDs in Europe: how to make the transition from academia to industry easier la care au participat 15 reprezentanți ai instituțiilor care implementează conceptul EURAXESS la nivel european.

Evenimentul și-a propus identificarea de metode pentru dezvoltarea carierei cercetătorilor atât în mediul academic cât si în mediul privat. Au fost abordate teme precum analiza și tendințele pieței muncii atât la nivel național cât și internațional și au fost prezentate instrumente pentru conectarea tuturor actorilor implicați în acest proces.

Pe lista participanților s-au regăsit și reprezentanți ai UEFISCDI, în calitate de responsabili cu implementarea portalului și a conceptului EURAXESS la nivel național.

EURAXESS este o platformă care susține interacțiunea dintre cercetători, antreprenori, universități și mediul de afaceri. Prin informațiile prezentate, EURAXESS sprijină mobilitatea cercetătorilor de pretutindeni și oferă acces la posturile vacante din domeniul cercetării, oportunitățile de finanțare și serviciile personalizate din fiecare țară implicată în rețeaua EURAXESS
Mai multe detalii
Ştiri asemănătoare
 
 
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.42, O: 451]