news euraxess

Career development for PhDs in Europe: how to make the transition from academia to industry easier

În perioada 22-23 februarie 2018 s-a desfășurat, la Paris, întâlnirea de lucru Career development for PhDs in Europe: how to make the transition from academia to industry easier la care au participat 15 reprezentanți ai instituțiilor care implementează conceptul EURAXESS la nivel european.

Evenimentul și-a propus identificarea de metode pentru dezvoltarea carierei cercetătorilor atât în mediul academic cât si în mediul privat. Au fost abordate teme precum analiza și tendințele pieței muncii atât la nivel național cât și internațional și au fost prezentate instrumente pentru conectarea tuturor actorilor implicați în acest proces.

Pe lista participanților s-au regăsit și reprezentanți ai UEFISCDI, în calitate de responsabili cu implementarea portalului și a conceptului EURAXESS la nivel național.

EURAXESS este o platformă care susține interacțiunea dintre cercetători, antreprenori, universități și mediul de afaceri. Prin informațiile prezentate, EURAXESS sprijină mobilitatea cercetătorilor de pretutindeni și oferă acces la posturile vacante din domeniul cercetării, oportunitățile de finanțare și serviciile personalizate din fiecare țară implicată în rețeaua EURAXESS
Mai multe detalii
Știri asociate:
25 Mar 2019

Întâlnire de lucru administratori portal EURAXESS

În perioada 19-20 martie 2019 s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia întâlnirea de lucru a administratorilor de portal EURAXESS.

22 Oct 2018

Kick-off meeting EURAXESS TOP IV

În perioada 16-19 octombrie 2018 s-a desfășurat la Heraklion, Grecia, Kick-off meeting TOP IV, desfășurată în cadrul proiectului EURAXESS.

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2537, O: 133]