P1

Extinderea către țările “widening” - o prioritate a JPI Urban Europe

Ultima întâlnire a consorțiului EXPAND, derulată în Lisabona, în perioada 24-25 octombrie 2018, a dat ocazia partenerilor să analizeze rezultatele obținute până acum de JPI Urban Europe prin intermediul acestui proiect ( de tip CSA - coordination and support action). Succesul evenimentului de la București, Agora Strategic Dialogue, desfășurat între 24 și 25 aprilie 2018, a condus la un interes crescut al membrilor inițiativei și al Comisiei Europene pentru implicarea actorilor din urbanism din România și din regiune în activitățile JPI Urban Europe.

Partenerii au agreat că modalitatea de lucru complexă, aria de domenii extinsă pe care o acoperă transparent JPI Urban Europe, trebuie continuate într-o nouă inițiativă de tip CSA, EXPAND II. Odată cu aceasta, se urmărește identificarea priorităților strategice ale țărilor “widening” și modalitatea prin care acestea pot fi implicate mai mult în diferite acțiuni privind dezvoltarea și tranziția urbană.

Cu ocazia acestei întâlniri, a fost reiterată invitația către UEFISCDI să se alăture JPI Urban Europe, în calitate de membru cu drepturi depline.

Următorul eveniment de amploare al JPI Urban Europe va avea loc la Bruxelles la mijlocul lui Februarie, ocazie cu care se va prezenta noua SRIA2.0 (Strategic Research and Innovation Agenda) a JPI Urban Europe, eforturile și planurile strategice privind cooperarea internațională.

Informații despre stadiul SRIA2.0, apelurile și evenimentele viitoare ale JPI Urban Europe, pot fi găsite pe site-ul inițiativei: https://jpi-urbaneurope.eu.

Mai multe detalii
Știri asociate:
15 Feb 2019

Urban Transitioning – A Joint Adventure, Conferința JPI Urban Europe

Conferința JPI Urban Europe, din data de 12 februarie, organizată la European Committee of The Regions din Bruxelles, a avut drept subiect c...

26 Apr 2018

JPI Urban Europe Agora Strategic Dialogue in Bucharest

Timp de 2 zile, UEFISCDI, în calitate de partener al iniţiativei JPI URBAN EUROPE, a găzduit, alături de partenerii locali,

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4227, O: 466]