Graphic1

Urban Transitioning – A Joint Adventure, Conferința JPI Urban Europe

Conferința JPI Urban Europe, din data de 12 februarie, organizată la European Committee of The Regions din Bruxelles, a avut drept subiect central lansarea agendei strategice a inițiativei, SRIA 2.0 și a reunit reprezentanți ai Comisiei Europene, ai organizațiilor care au programe dedicate dezvoltării urbane sustenabile, agenții de finanțare din Europe, precum și autărități și municipalități. Printre aceștia s-a numărat și city managerul Nicolaie Moldovan, care a prezentat proiectele din Alba Iulia, România, prioritățile și provocările cu care se confruntă.

Pe parcursul actualizării și realizării verisiunii noi a agendei (SRIA), echipa JPI Urban Europe a fost și la București, în aprilie 2018, cand UEFISCDI a găzduit, timp de două zile, Agora Strategic Dialogue.

In pararel s-au desfășurat mai multe workshopuri care au abordat diferite direcții ale JPI Urban Europe, unul dintre acestea fiind Positive Energy Districts and Neighborhoods. În cadrul acestuia a fost discutată ambiția de a reuni 100 de astfel de proiecte până în 2025 și au fost analizate oportunitățile care pot fi exploatate pentru realizarea acestei ambiții.

Mai multe informații despre JPI Urban Europe, conferință și proiectele inițiativei, găsiți pe pagina web, aici: https://jpi-urbaneurope.eu/jpi-urban-europe-policy-conference-2019-urban-transitioning-a-joint-adventure/.


Persoană de contact:
Elena Simion
Telefon: +40 21 307 19 93
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Oct 2018

Extinderea către țările “widening” - o prioritate a JPI Urban Europe

Ultima întâlnire a consorțiului EXPAND, derulată în Lisabona, în perioada 24-25 octombrie 2018, a dat ocazia partenerilor să analiz...

26 Apr 2018

JPI Urban Europe Agora Strategic Dialogue in Bucharest

Timp de 2 zile, UEFISCDI, în calitate de partener al iniţiativei JPI URBAN EUROPE, a găzduit, alături de partenerii locali,

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4402, O: 466]