URBAN Site

JPI Urban Europe Agora Strategic Dialogue in Bucharest

Timp de 2 zile, UEFISCDI, în calitate de partener al iniţiativei JPI URBAN EUROPE, a găzduit, alături de partenerii locali, JPI Urban Europe, Agora Strategic Dialogue.

Reprezentanții mediului de afaceri și de cercetare, ai administrațiilor locale, furnizorii de infrastructură urbană, membrii organizațiilor din societatea civilă, ai comunităților create în jurul temelor dezvoltării urbane dar și inițiative incipiente conexe au avut ocazia să dezbată care sunt noile tendinţe ale transformării urbane sustenabile.

De asemenea, au fost purtate discuţii privind identificarea viitoarelor direcții strategice, în strânsă legătură cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU și Agenda Urbană a Uniunii Europene, urmând să contribuie la actualizarea SRIA, Agenda JPI Urban Europe.

Evenimentul a facilitat schimbul de experiență între actorii din diverse orașe și regiuni europene, cei prezenţi contribuind la analiza potențialului, barierelor și provocărilor legate de tranformarea urbană, în cadrul WORKshop-urilor tematice şi să exploreze iniţiativele locale pentru dezvoltare urbană în cadrul WALKshop-urilor prin București: CINETic, Cartierul Creativ şi vizita de la ELI-NP din Măgurele.

Experiența de succes din timpul celor două zile a fost apoi împărtășită în cadrul întâlnirii grupului de lucru al agențiilor de finanțare din JPI Urban Europe (FAWG), care s-a desfăsurat tot la București în zilele de 25-26 aprilie.

Evenimentele în imagini:

 

   

     

   
 
Mai multe detalii
Știri asociate:
15 Feb 2019

Urban Transitioning – A Joint Adventure, Conferința JPI Urban Europe

Conferința JPI Urban Europe, din data de 12 februarie, organizată la European Committee of The Regions din Bruxelles, a avut drept subiect c...

26 Oct 2018

Extinderea către țările “widening” - o prioritate a JPI Urban Europe

Ultima întâlnire a consorțiului EXPAND, derulată în Lisabona, în perioada 24-25 octombrie 2018, a dat ocazia partenerilor să analiz...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4493, O: 466]