banner euraxess stire

Întâlnirea coordonatorilor reţelei EURAXESS

În perioada 28 - 29 iunie 2017 s-a desfășurat la Bruxelles întâlnirea organizațiilor care gestionează implementarea conceptului EURAXESS la nivel european. Organizat bianual de către reprezentanții Comisiei Europene, evenimentul la care participă peste 40 de reprezentanți ai instituțiilor responsabile din fiecare țară își propune să analizeze gradul de implementare a activităților curente dar și acțiunile viitoare ce urmează a fi desășurate.

Totodată, s-a avut în vedere identificarea de noi oportunități prin care reprezentanții EURAXESS pot sprijini o mai bună interacțiune între cercetători și antreprenori, instituții de cercetare sau universități. Un alt aspect adus în discuție a fost legat de sprijinirea organizațiilor în vederea implementării conceptului ”Human Resources Strategy for Researchers' (HRS4R)” prin care organizațiile din domeniul cercetării să adopte principiile Strategiei pentru Resurse Umane în domeniul cercetării (Charter and Code), document adoptat în anul 2005 de Comisia Europeană. 

Pe lista participanților s-au regăsit și reprezentanți ai UEFISCDI, în calitate de responsabili cu implementarea portalului și a conceptului EURAXESS la nivel național.

EURAXESS este o platformă care susține interacțiunea dintre cercetători, antreprenori, universități și mediul de afaceri. Prin informațiile prezentate, EURAXESS sprijină mobilitatea cercetătorilor de pretutindeni și oferă acces la posturile vacante din domeniul cercetării, oportunitățile de finanțare și serviciile personalizate din fiecare țară implicată în rețeaua EURAXESS.

  


Mai multe detalii
Știri asociate:
25 Mar 2019

Întâlnire de lucru administratori portal EURAXESS

În perioada 19-20 martie 2019 s-a desfășurat la Bruxelles, Belgia întâlnirea de lucru a administratorilor de portal EURAXESS.

22 Oct 2018

Kick-off meeting EURAXESS TOP IV

În perioada 16-19 octombrie 2018 s-a desfășurat la Heraklion, Grecia, Kick-off meeting TOP IV, desfășurată în cadrul proiectului EURAXESS.

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2346, O: 133]