news deplasari internationale 1

Participarea echipei UEFISCDI la cel de-al treilea Steering Committee și la 1st Regional Workshop în cadrul proiectului InnoHPC

Pe 22 februarie 2018, la Linz, a avut loc, în cadrul proiectului INNOHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region, finanțat prin programul de cooperare Danube Transnational Programme (DTP), 1st Regional InnoHPC Workshop. Evenimentul a reunit stakeholderi din țările participante în proiect și a fost dedicat promovării importanței tehnologiei HPC pentru îmbunătăţirea capacităţilor inovatoare ale întreprinderilor, în special ale IMM-urilor, din sectoarele automotive şi electronică și validării recomandărilor din Digital Transformation for Industry Guidelines (Output ale pachetului de lucru WP3, coordonat de UEFISCDI).

În data de 23 februarie 2018, partenerii au organizat cea de-a treia întâlnire a Comitetului Director în cadrul căreia s-au analizat rezultatele din primul an de implementare în prezența Project Officer-ului DTP și s-au stabilit direcțiile de acțiune viitoare. De asemenea a fost dezbătute şi subiecte care vizează potențialul HPC pentru transformarea digitală a sectoarelor de electronică și automotive.

În calitate de partener în proiectul InnoHPC, echipa UEFISCDI s-a implicat activ în sesiunile de lucru din cadrul workshopului și a prezentat concluziile reieșite în urma implementării activităților din pachetul de lucru WP3 dedicat auditului regional în regiunea Dunării.

Următoarea întâlnire a partenerilor InnoHPC va avea loc la Dubrovnik, Croația, în perioada 19-23 Martie 2018.Persoane de contact UEFISCDI:
Raluca Saftescu
raluca.saftescu@uefiscdi.ro

Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro

Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Jun 2019

Participarea echipei UEFISCDI la Conferința de închidere a proiectului InnoHPC

In data de 24 iunie 2019 a avut loc, la Timișoara, conferința de închidere a proiectului INNOHPC - High-performance Computing for ...

23 Apr 2019

InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop

În data de 19 aprilie 2019, a avut loc evenimentul InnoHPC – High-performance computing for effect...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2264, O: 133]