news deplasari internationale 1

Participarea echipei UEFISCDI la cele trei workshop-uri strategice organizate în cadrul proiectului InnoHPC

În perioada 19-23 martie 2018 au fost organizate, la Dubrovnik, trei workshop-uri strategice în cadrul proiectului InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region, finanţat din programul de cooperare interregională Danube Transnational Programme.

Workshop-urile s-au concentrat pe dezvoltarea livrabilelor din pachetul de lucru 4 (WP4): InnoHPC Lab. Peste 30 de participanți din partea membrilor consorțiului, stakeholderilor (experți externi, consultanți și reprezentanți ai mediului de afaceri), factorilor de decizie și furnizorilor HPC au lucrat împreună la proiectarea și dezvoltarea laboratorului InnoHPC.

În calitate de partener în proiectul InnoHPC, echipa UEFISCDI a participat activ la workshop-urile organizate în Croația, contribuind la dezvoltarea tematicii cursurilor dedicate furnizorilor de servicii (tech transfer, comercializare, marketing și comunicare), precum și la crearea diferitelor scenarii (journey map) referitoare la utilizatorul viitorului InnoHPC Lab.

De asemenea, partenerii au planificat viitoarelor workshpuri ce vor fi organizate în cadrul pachetului de lucru WP2: Communication activities, în Austria, Slovenia, Serbia, Ungaria și România (Februarie-Noiembrie 2018), despre următoarea întâlnire a comitetului director (Octombrie 2018) și despre cursurile dedicate furnizorilor de servicii HPC și IMM-urilor ce vor avea loc în vara anului 2018 la Timișoara (România), Rijeka (Croația) și Berane (Muntenegru).

 
Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Jun 2019

Participarea echipei UEFISCDI la Conferința de închidere a proiectului InnoHPC

In data de 24 iunie 2019 a avut loc, la Timișoara, conferința de închidere a proiectului INNOHPC - High-performance Computing for ...

23 Apr 2019

InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop

În data de 19 aprilie 2019, a avut loc evenimentul InnoHPC – High-performance computing for effect...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.3215, O: 133]