122125405 182153693392371 7757528480762058199 o

Policy Accelerator Hub – rezultatele primei ediții

UEFISCDI, în calitate de co-organizator al Policy Accelerator Hub, anunță publicarea celor trei documente cuprinzând recomandări de politici publice (două policy brief-uri și un white paper) elaborate în cadrul primei ediții a programului. Acestea pot fi consultate mai jos:

       

Finaliștii programului au avut ocazia să-și susțină propunerile de politici publice și să primească feedback de la un juriu format din specialiști în domeniu în cadrul evenimentului Pitch Day. Cafeneaua de Inovare, organizat la finalul lunii septembrie 2020: Ligia Deca - Consilier Prezidențial, Departamentul Educație și Cercetare, Victor Negrescu – Vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie şi Cultură din Parlamentul European, Dragoș Preda - Secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Telecomunicaţiilor, Ioana Petrescu – Harvard Kennedy School, Director al Centrului de Leadership și Inovare, SNSPA, Gabriela Mechea – Asociaţia Patronală a Industriei de Software și Servicii, ANIS, Dorin Pena – AmCham Board Member, Mihai Sebe – Institutul European și Cristina Ionescu – Camera de Comerț și Industrie a României. 

Le-au fost alături  și mentorii care i-au ghidat pe tot parcursul procesului  - Mădălina Marcu – Romanian Business Leaders & Asociația pentru Relații Comunitare, Matei Dumitrescu – TechAngels, Ionuț Țața – Asociația Pro Democrația & Iceberg Plus  și Peter Barta – Commons Accel.

Policy Accelerator Hub a apărut în februarie 2020 la inițiativa SNSPA, UEFISCDI și CCIR în cadrul proiectului „Cercetător-antreprenor pe piața muncii în domeniile de specializare inteligentă” (CERT-ANTREP) și este o inițiativă unică, nu doar pentru SNSPA, dar și pentru România, prin care talentul din mediul universitar își poate valorifica potențialul și își poate croi propriul drum pentru a creiona o viziune a viitorului țării, inclusiv prin sinergii pozitive cu mediul de business și organizațiile de reprezentare  a acestuia.

Inițiativa urmărește să preia experiența internațională a laboratoarelor de politici și a programelor de accelerare din zona antreprenorială și să o transforme într-un proiect pilot, fundamentat de un concept agil care se actualizează pe baza lecțiilor învățate și care își propune crearea de capabilitate pentru zona de politici publice.

Prima ediție a programului derulată în perioada februarie – septembrie 2020, a avut două componente: CONNECT, opțiune prin care participanții au putut învăța și au găsit inspirație pentru proiectele lor în cadrul celor peste 20 de evenimente organizate (meet-up-uri, sesiuni de tip Ideation, de mentorat și de pregătire pentru pitch, workshopuri și conferințe) și CONNECT & ACCEL, opțiune în cadrul căreia s-a derulat programul de mentorat pentru dezvoltarea de policy brief-uri. 

Ediția a doua a programului Policy Accelerator Hub, ce așteaptă să primească o nouă serie de doctoranzi și postdoctoranzi care sunt interesați să dezvolte politici publice și să genereze idei și soluții cu impact social, va fi lansată în luna decembrie a acestui an. Veți putea regăsi detalii pe site-ul nostru, aici, și pe pagina proiectului.

Știri asociate:
18 Oct 2021

Policy Accelerator Hub – rezultatele programului

Cea de-a doua ediție a Policy Accelerator Hub s-a încheiat cu finalizarea a 6 policy brief-uri dezvoltate de participanți în cadrul programului. 

18 Dec 2020
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2702, O: 133]