InnoHPC

Regional InnoHPC Workshop

Pe data de 14 decembrie 2018 s-a derulat cel de-al șaselea workshop regional al proiectului InnoHPC. Evenimentul, ultimul dintr-o serie de șase întâlniri desfășurate în regiunile dunărene partenere în proiect, a avut loc la București, fiind organizat în cadrul celei de-a noua ediții a Cafenelei de Inovare. Discuțiile au fost orientate spre modul în care este integrată tehnologia digitală în domeniul sănătății, pe baza experienței fiecărui speaker. 

Dezbaterile au pornit de la perspectiva academică, urmărind apoi aplicabilitatea în business, subiectele vizând legătura dintre HPC și sănătatea digitală, folosirea HPC în acest domeniu în România, cooperarea dintre mediul academic și cel privat și modul în care HPC poate fi integrat, în viitor, în dezvoltarea de soluții med-tech. 

Un alt subiect abordat a fost diseminarea rezultatelor proiectului InnoHPC în rândul participanților. Astfel, atât reprezentanții UEFISCDI, cât și cei ai Universității de Vest din Timișoara, parteneri ai consorțiului InnoHPC, au promovat platforma InnoHPC Lab și au vorbit despre beneficiile pe care le poate aduce pentru avansarea integrării HPC și îmbuntătățirea cooperării dintre universități și industrie. 

Mai multe informații pot fi obținute pe pagina web a proiectului: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc 
Persoane de contact UEFISCDI:
Raluca Coșcodaru (Săftescu)
raluca.coscodaru@uefiscdi.ro 

Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro

Mai multe detalii
Știri asociate:
26 Jun 2019

Participarea echipei UEFISCDI la Conferința de închidere a proiectului InnoHPC

In data de 24 iunie 2019 a avut loc, la Timișoara, conferința de închidere a proiectului INNOHPC - High-performance Computing for ...

23 Apr 2019

InnoHPC – High-performance computing for effective innovation in the Danube region: WP6 Pilot project Workshop

În data de 19 aprilie 2019, a avut loc evenimentul InnoHPC – High-performance computing for effect...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.2949, O: 133]