SUGI illu def web

Save the date: JPI Urban Europe Agora Strategic Dialogue in Bucharest

Care sunt provocările imediate ale dezvoltării și transformării urbane? Care sunt prioritățile vieții urbane? Care sunt actorii cheie și comunitățile care le definesc?

JPI Urban Europe și UEFISCDI invită reprezentanții mediului de afaceri și de cercetare, ai administrațiilor locale, furnizorii de infrastructură urbană, membrii organizațiilor din societatea civilă, ai comunităților create în jurul temelor dezvoltării urbane dar și inițiative incipiente conexe, să ia parte la dialogul strategic pe tema transformării urbane în perioada 24-25 aprilie 2018, la București.

Acest eveniment va reuni actori activi în domeniul urbanismului din Europa și se concentrează pe abordarea provocărilor actuale ale transformării urbane și pe identificarea viitoarelor direcții strategice, în strânsă legătură cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU și Agenda Urbană a Uniunii Europene, urmând să contribuie la actualizarea SRIA, Agenda JPI Urban Europe.

Pe parcursul celor două zile, evenimentul încurajează schimbul de experiență între actorii din diverse orașe și regiuni europene implicați în dezvoltarea urbană durabilă și explorarea modalităților de abordare a dificultăților apărute în acest proces, oferind oportunitatea de networking și de stabilire de viitoare colaborări sau parteneriate.

Programul preliminar cuprinde:

WORKshop-uri în care se vor analiza potențialul, barierele și provocările legate de tranformarea urbană și se vor identifica acele puncte comune care să răspundă nevoilor mediului de cercetare și să încurajeze cooperarea transnațională;

WALKshop-uri și vizite pentru explorarea inițiativelor locale pentru dezvoltare urbană din București;

Oportunități de creare de contacte, schimb de experiență și exemple de succes de transformare urbană din Europa;

O zi jumătate de activități menite să contribuie la realizarea misiunii Europa Urbană.

Pentru mai multe informații și înregistrare online, accesați: https://jpi-urbaneurope.eu/event-calendar/agora-strategic-dialogue/.

Mai multe detalii
Știri asociate:
15 Feb 2019

Urban Transitioning – A Joint Adventure, Conferința JPI Urban Europe

Conferința JPI Urban Europe, din data de 12 februarie, organizată la European Committee of The Regions din Bruxelles, a avut drept subiect c...

26 Oct 2018

Extinderea către țările “widening” - o prioritate a JPI Urban Europe

Ultima întâlnire a consorțiului EXPAND, derulată în Lisabona, în perioada 24-25 octombrie 2018, a dat ocazia partenerilor să analiz...

Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.4525, O: 466]