Sustainable Urbanisation Global Initiative

Acronim program: ERA-NET Cofund
Finanțator: Comisia Europeană
Coordonator: The Technology Strategy Board, United Kingdom

Proiectul ERA-NET Sustainable Urbanisation Global Initiative are drept scop identificarea și aducerea la un loc a expertizei în cercetare și inovare din Europa și nu numai, pentru a gasi noi solutii pentru FEW Nexus (Food-Energy-Water Nexus).
Creând conexiunea între activitatea JPI Urban Europe și a Belmot Forum (BF), acest ERA-NET dezvoltă soluții urbane aplicate, de durată, care aduc împreună cercetarea și inovarea de pe tot globul și care să acceseze un număr de piețe mult mai mari, globale. Implică participarea financiară a 17 agenții de finanțare din Europa și 7 din afară: US, Argentina, Brazilia, China – Taipei și Quatar.

Sunt urmărite obiective de impact precum susținerea dezvoltării inovațiilor practice și a cercetării colaborative care să permită mediului urban să înțeleagă provocările sistemelor dedicate Food – Energy – Water.
Un alt obiectiv este să ofere un cadru pentru corelarea agendelor de cercetare și inovare ale JPI Urban Europe și Belmont Forum cu scopul de a întări colaboarrea transdisciplinară și experiențele de co-creare în cercetare și inovare, precum și facilitarea utilizării expertizei disponibile la nivel global.

Proiectul va contribui la dezvoltarea relațiilor internaționale dintre diferiți actori implicați în comunitatea de cercetare și inovare, sprijinindu-i în provocările de corelare a propriilor scopuri cu inițiativele strategice mai cuprinzatoare, inclusiv SRIA, Future Earth si UN-Habitat.

Parteneri:
Argentina - MINCyT
Austria - FFG
Belgium - FWO Innoviris
Brazil (state of São Paulo) - FAFESP
Chinese Taipei - MOST
Cyprus - RPF
France - ANR
Germany - BMBF
Japan - JST
Latvia - VIAA
Netherlands - NWO
Norway - RCN
Poland - NCN
Qatar - QNRF
Romania - UEFISCDI
Slovenia – ARRS

Website: http://jpi-urbaneurope.eu/calls/sugi/


EN-SUGI 2016 a fost primul apel de proiecte al JPI Urban Europe lansat și în afara Europei, contribuind la primii pași spre lărgirea ariei de colaborare cu parteneri din întreaga lume. 
Scopul acestuia este creșterea cât mai rapidă a platformei de cunoaștere, a indicatorilor și uneltelor de monitorizare privind  procesele integrate și know-how-ul legat de transformarea urbană, vizând în special dezvoltarea durabilă în relație cu conceptul Food-Water-Energy Nexus. 
Apelul urmărește in același timp crearea unei mase critice care să contribuie la formarea de piețe noi prin încurajarea cooperării între instituții care se ocupă cu dezvoltarea urbană la nivel local, național și global. 

500.000
EUR
Fonduri alocate Ro
1
Proiecte depuse Ro
1
Proiecte finanţate Ro
În prima fază au fost depuse 80 de pre-propuneri de proiecte, 40 dintre acestea fiind invitate să treacă în cea de-a doua fază și să aplice cu o prpounere de proiect completă. În noimebrie 2017 acestea au intrat în evaluare de către experți independenți, iar 15 proiecte au fost propuse spre finanțare. Lista acestora și partenerii din consorții, sunt disponibile aici: https://jpi-urbaneurope.eu/calls/sugi/.
Printre proiectele propuse spre finanțare se numără și Creating Interfaces, în care este implicat un partener din România,  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării
Informații suplimentare despre apel pot fi găsite pe site-ul JPI Urban Europe, aici: https://jpi-urbaneurope.eu/calls/sugi/
Link pachet de informații național ERANET/ERANET Cofund: aici.
5 Belmont Forum Agencies:
FAPESP (BR)
JST (JP)
QNRF (QA)
MOST (CT)
NSF (US)
22 EU supported Funding Agencies:
MINCYT (AR)
FFG (AT)
FWO (BE)
IRSIB (BE)
RPF (CY)
BMBF (DE)
ANR (FR)
VIAA (LV)
NWO (NL)
RCN (NO)
NCN (PL)
UEFISCDI (RO)
Formas (SE)
SWEA (SE)
ARRS (SI)
TUBITAK (TR)
AHRC (UK)
ESRC (UK)
Innovate UK (UK)
Persoane de contact:
ElSimion 90
Elena Simion
Expert
Telefon:
+40 21 307 19 93
Fax:
+40 21 311 59 92
elena.simion@uefiscdi.ro
https://uefiscdi.ro/sustainable-urbanisation-global-initiative
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.238, O: 216]