Pre-anunţ competiţie 2019 Proiecte colaborative de Cercetare - Granturi norvegiene
Projects distribution by Project Promoters County
Project Promoters distribution by County
Projects distribution by Country
Documente necesare contractării (proiecte finanțate în Call NO 2019):
Documente necesare contractării (proiecte finanțate în Call NO 2019 - lista de rezervă):
Documente/link-uri utile:
- Manualul Promotorului de Proiect și al partenerilor din cadrul Proiectelor Colaborative de Cercetare
Anexă 1: Reconciliere contabilă
Anexă 2: Manual de comunicare și identitate vizuală
- Identitate vizuala (eeagrants.org)
- Logo (pachet)
- Decizie nr.309/18.09.2018 privind aplicarea sumelor forfetare pentru deplasări finanțate din Fondul pentru relații bilaterale, costuri de management și costurile de deplasare în cadrul proiectelor finanțate prin mecanismele financiare SEE și norvegian 2014-2021
- Lista institutiilor din Norvegia eligibile pentru instrumentul STIM-EU care cuprinde, de asemenea, toate institutele care aplică procedura Consiliului de Cercetare Norvegian (RCN) privind salarizarea personalului și costurile indirecte utilizând bareme standard pentru costurile unitare în cadrul proiectelor de granturi SEE și Norvegiene (partnerul norvegian va consulta reprezentantii Consiliului de Cercetare Norvegian pentru lista actualizata)
Pentru competitia RO NO 2019 (NO Grants), bugetul a fost suplimentat cu 5.273.529 euro. Astfel, s-a asigurat finanţarea pentru un număr de 5 proiecte din lista de rezervă.
Contestațiile pot fi transmise prin e-mail, la adresa: eeagrants@uefiscdi.ro sau prin fax la: 021 307 19 19, în termen de 3 zile lucrătoare de la data publicării rezultatelor finale (24-26.06.2020, ora 16:00). Nu pot fi contestate comentariile și notele acordate de experții evaluatori. Contestațiile pot semnala conflicte de interes și erori în procedura administrativă.
Listă contestații depuse
Toate contestaţiile au fost analizate. Nu au fost identificate vicii de procedură sau conflicte de interes. Fiecare contestaţie a primit răspuns, punctual, la cele sesizate.
Lista finala a propunerilor de proiecte declarate eligibile
aici
Lista contestatiilor depuse ca urmare a verificarii eligibilitatii propunerilor depuse
aici
Lista propunerilor de proiecte in urma verificarii eligibilitatii
aici
Lista propunerilor de proiecte depuse este disponibila
aici
Pentru prezentarea pachetului de informaţii, a ghidului aplicantului/evaluatorului şi a instrucţiunilor privind depunerea propunerilor de proiecte în cadrul acestei competiții, în perioada 24-27 septembrie 2019 au avut loc evenimente de informare publică (Info Days), în intervalul orar 10:00 – 12:30, la sediul UEFISCDI, situat în str. Mendeleev, nr.21-25, sector 1, Bucureşti.
Pentru a veni în sprijinul celor care nu au putut participa la evenimente, a fost pusă la dispoziție o transmisiune în direct „live streaming”, pe durata desfăşurării acestora.
Documentul de apel (pdf)
Ghidul aplicantului (pdf)
Anexa 1 Cererea de finanțare
Anexa 1.1 - Cerere de finanțare - Partea A (pdf)
Formularul online conține informații generale despre proiect, beneficiarii proiectului, directorul și lista membrilor echipei, defalcarea bugetului
Anexa 1.2 - Cerere de finanțare - Partea B (.doc)
Formularul trebuie să fie descărcat, completat offline și convertit în format .pdf înainte de a fi încărcat pe platforma de depunere (www.uefiscdi-direct.ro)
Erată:
În contextul precizării din pag. 2, din “Project Application – Part B”, și anume: “Of the maximum 30 pages applied to sections 1, 2 and 3, applicants are free to decide on the allocation of pages between the sections”, numărul maxim de 10 pagini specificat în paranteză, la sub-capitolul 2.1, nu se aplică.
Anexa 1.3 - Tabel privind etica (.doc) - dacă este cazul, formularul trebuie descărcat, completat offline și convertit în format .pdf înainte de a fi încărcat pe platforma de depunere (www.uefiscdi-direct.ro)
Anexa 1.4 - Schema de ajutor de stat (pdf) și declarații
Declarațiile trebuie descărcate și completate offline, semnate și scanate în format .pdf înainte de a fi încărcate pe platforma de depunere (www.uefiscdi-direct.ro)
În vederea stabilirii unui parteneriat cu entități private, PP (instituții publice), vor avea în vedere art.24 din ORDIN nr. 2840 din 31 octombrie 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2017 privind gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2014-2021 şi Mecanismului financiar norvegian 2014-2021.
Pentru proiectele aflate în această situaţie, în secţiunea "upload' din platforma de depunere online, se vor încărca documente doveditoare în acest sens (se acceptă inclusiv printscreen cu procedura de selecţie publicată).
Anexa 1.5 - Declarația TVA - fiecare promotor și partener de proiect trebuie să declare dacă solicită sau nu recuperarea TVA-ului de la autoritățile fiscale naționale în conformitate cu reglementările fiscale naționale (.doc) - se completează de către toți solicitanții
Alte documente - trebuie completate de către directorul de proiecte (PI)
Declarațiile trebuie să fie descărcate, completate offline și convertite în format .pdf înainte de a fi încărcate pe platforma de depunere (
www.uefiscdi-direct.ro)
Ghidul evaluatorului (pdf)
Documente utileCadrul pentru ajutoarele de stat pentru cercetare, dezvoltare și inovare (2014/C 198/01)Regulamentul (UE) nr. 651/2014 al Comisiei din 17 iune 2014, cu modificările și completările ulterioare
Core indicators 2014-2021Cum să găsiți parteneri?Platforma de brokeraj - disponibilă la adresa
https://eea.brokerage.uefiscdi-direct.roBaza de date căutare parteneri pentru granturile SEE și norvegieneInformații utile- Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor: 16 decembrie 2019 (4:00 PM ora României)
- Platforma pentru depunerea propunerilor de proiecte este disponibilă la adresa www.uefiscdi-direct.ro.
- Participarea întreprinderilor în proiecte se face cu respectarea Schemei de ajutor de stat. Eventualele neconcordanțe existente în cererea de finanțare privind aplicarea procentului de cofinanțare, precum și a procentul max. de 10% pentru cercetarea fundamentală, se reglează la contractare, în situația în care proiectul este acceptat la finanțare.